Search

Historiikki

Keuruun kansalaisopiston historiaa löytyy tämän sivun artikkeleista, jotka on ryhmitelty vuosikymmenten mukaan. Valikko avautuu yläpalkissa olevan HISTORIIKKI-otsikon vieressä olevasta nuolesta.

Historiikkikirja

Keuruun kansalaisopiston 60-vuotishistoriikki on julkaistu painettuna kirjasena opiston 60-vuotisjuhlien yhteydessä 16.4.2023.

Kirja koostuu kolmesta osasta

Keuruun kansalaisopiston 60-vuotishistoriikki koostuu kolmesta osasta. Osat ovat eri kirjoittajien laatimia.

Ensimmäisenä on Aune Kivimäen vuonna 2003 laatima 40-vuotishistoriikki vuosilta 1963-2003. Teksti on kokonaan alkuperäinen ja Kivimäen kirjoittama, mutta osa kuvista on vaihdettu toisiin opiston arkistosta löytyneisiin kuviin.

Toinen osa sisältää Helena Kukkamon vuosina 2012-2013 haastattelujensa pohjalta kirjoittamia henkilökuvauksia sekä Sirkka Palolan kirjoittamia muisteluja omilta osastonjohtajavuosiltaan. Henkilöiden kuvat ovat opiston arkistosta.

Kolmas osa käsittelee kahta viimeisintä vuosikymmentä eli vuosia 2003-2023. Kolmannen osan on kirjoittanut Pirjo Ikkala tavoitteenaan jatkaa kerrontaa samaan tapaan kuin Kivimäen kirjoittamassa 40-vuotishistoriikissa.

Historiikki on suppea, joten tekstissä ei ole mainittu kaikkia tapahtumia vuosikymmenten varrelta. Mukaan on poimittu mahdollisimman monipuolisesti kursseja, tapahtumia ja henkilöitä toiminta-alueen jokaisesta kunnasta.

Historiikkikirjan kannessa kuvia eri vuosikymmeniltä: yleisöä juhlasalissa, Tukkijoki-näytelmää, miesten jumppaa, sekakuoro laulamassa, kieltenopiskelijoita pöydän ääressä, perinnetyylisiä seinäkelloja ja kaarrokeneulepuseroita näyttelyssä.

Historiikkikirjan myynti

Historiikkikirjan voi ostaa Keuruun pääkirjastosta, Multian ja Petäjäveden kirjastoista tai Keuruun kansalaisopiston toimistolta. Kirjan hinta on 15 €.