Search

Historiikkikirja

Keuruun kansalaisopiston 60-vuotishistoriikki on julkaistu painettuna kirjasena opiston 60-vuotisjuhlien yhteydessä 16.4.2023.

Kirja koostuu kolmesta osasta

Keuruun kansalaisopiston 60-vuotishistoriikki koostuu kolmesta osasta. Osat ovat eri kirjoittajien laatimia.

Ensimmäisenä on Aune Kivimäen vuonna 2003 laatima 40-vuotishistoriikki vuosilta 1963-2003. Teksti on kokonaan alkuperäinen ja Kivimäen kirjoittama, mutta osa kuvista on vaihdettu toisiin opiston arkistosta löytyneisiin kuviin.

Toinen osa sisältää Helena Kukkamon vuosina 2012-2013 haastattelujensa pohjalta kirjoittamia henkilökuvauksia sekä Sirkka Palolan kirjoittamia muisteluja omilta osastonjohtajavuosiltaan. Henkilöiden kuvat ovat opiston arkistosta.

Kolmas osa käsittelee kahta viimeisintä vuosikymmentä eli vuosia 2003-2023. Kolmannen osan on kirjoittanut Pirjo Ikkala tavoitteenaan jatkaa kerrontaa samaan tapaan kuin Kivimäen kirjoittamassa 40-vuotishistoriikissa.

Historiikki on suppea, joten tekstissä ei ole mainittu kaikkia tapahtumia vuosikymmenten varrelta. Mukaan on poimittu mahdollisimman monipuolisesti kursseja, tapahtumia ja henkilöitä toiminta-alueen jokaisesta kunnasta.

Historiikkikirjan myynti

Historiikkikirjan voi ostaa Keuruun pääkirjastosta, Multian ja Petäjäveden kirjastoista tai Keuruun kansalaisopiston toimistolta. Kirjan hinta on 15 €.

Kirjan kansikuvassa on 7 kuvaa: yleisö juhlasalissa, tukkimiesnäytelmä, miesten jumppaa, sekakuoro, kielten opiskelua, perinnemallisia seinäkelloja, kaarrokeneulepaitoja